Està visualitzant la web corresponent a la pasada edició de ALMA 2019. Tornar a la actual

El congrés

El Congrés d’escultors

 

El Congrés Internacional sobre Escultura Monumental vol ser l’escenari de reflexió professional on artistes, professionals i altres agents mediadors puguin, d’una manera pràctica i accessible, intercanviar coneixements i experiències vinculats a diferents enfocaments artístics. Tindrà lloc el dia previ a la inauguració del parc, el divendres 22 de Febrer de 2018, durant tot el dia. La llista de ponències i els seus respectius autors serà publicada en aquesta mateixa secció a mesura que es formalitzin.

En la seva primera edició, al febrero de 2019, la temàtica del congrés no s’ha cenyit a cap tema en concret, fet que sí es donarà en edicions posteriors. Es tracta en aquesta ocasió de presentar un tema tan apassionant com controvertit i que està recuperant la seva rellevància gràcies a l’obra de grans figures, moltes d’elles polèmiques, que han començat a conquerir l’espai públic de manera temporal o definitiva. Gran part d’aquestes peces s’han guanyat a pols la seva permanència arran de l’entusiasme del públic i de la seva perfecta adequació a un context espacial i històric.

El Congrés Internacional d’Escultura Monumental està adreçat a escultors, investigadors, docents i a qualsevol altra persona interessada i/o vinculada al sector de les arts visuals que desitgi aprofundir en formes i tècniques d’expressió relacionades amb l’escultura monumental del segle XXI.

Els assistents podran presenciar les comunicacions presentades per artistes de reconegut prestigi, basades en la seva experiència professional, així com participar en el debat posterior al voltant de les línies de discussió obertes.

El programa de la primera edició ha tingut un enfocament pràctic i proper, tot buscant un intercanvi professional d’experiències i la creació de línies de tutela que ajudin tant als escultors més joves, a adquirir una major perspectiva per als seus projectes de treball, com als més experts, a fi de confrontar posicions. Una de les qüestions importants a debatre es la conscienciació de la importància de l’escultura monumental en la seva dimensió formativa i testimonial. Per aquest motiu es provocaran reflexions interessants al voltant de conceptes com la cultura visual i els seus diferents actors.

El II Congrés Internacional d’Escultura Monumental tindrà lloc l’any 2021. Els interessats a participar com a ponents podran presentar les seves propostes a partir de febrer de 2020 a través d’aquesta mateixa web.

 

Galeria d’imatges Congrés d’Escultura ALMA 2019


 

Congrés Internacional sobre Escultura Monumental ALMA 2019

AVIS LEGAL: Els usuaris poden descarregar aquests arxius per al seu propi ús i deuen, no obstant això, citar l’autor i la font.

Crédits imatges: © LLEIDART. Foto @llaui.setart

Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas i Dordal

Moderadors: Dra. Rodríguez-Samaniego i Dr. Jorge Egea. Imatge central: Antonio López. Dreta: Julio Vaquero

Julio Vaquero durant la seva presentació

Antonio López i Julio Vaquero durant el discurs inaugural ALMA 2019

L’Alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, Antonio López i Dr. Jorge Egea durant l’esmorzar ALMA 2019

Els moderadors, Dra. Rodríguez-Samaniego i Dr. Jorge Egea, durant la presentació del congrés

Accedeixi aquí a l’edició digital del CATÀLEG ALMA 2019 Accedeixi aquí al streaming del congrés ALMA 2019