Està visualitzant la web corresponent a la pasada edició de ALMA 2019. Tornar a la actual

EL PARC

El Parc

 

Situat a vint quilòmetres al nord-est de la ciutat de Lleida, el nou parc escultòric internacional ALMA s’aixeca sobre el parc Europa, un espai verd de dues hectàrees i mitja de superfície proveït d’un llac de seixanta metres de diàmetre que conforma actualment una de les zones d’esbarjo més vistoses de la localitat.

El parc, amb gran varietat d’arbres, turons i espais verds, va ser inaugurat el 2013 i dibuixa un recorregut per la història d’Europa, des de la Prehistòria fins als nostres dies, valent-se d’una sèrie de balises informatives de ferro on el el visitant pot accedir a una sinopsi del pensament i de l’època a què fa referència cadascuna.

 

ALMA Parc Escultòric. © LLEIDART

 

Pel febrer de 2019, el parc va inaugurar la seva faceta com a espai escultòric contemporani a l’aire lliure, i sobre cadascun dels seus turons es van col·locar de manera temporal boniques peces monumentals creades per alguns dels artistes actuals de major projecció internacional a fi i efecte de provocar trobades poètiques entre la natura i la bellesa de la creació artística.

ALMA Parc Escultòric. © LLEIDART

 

Escultures creades per quedar perfectament integrades en un espai obert, la finalitat de les quals és fondre’s amb el paisatge per potenciar l’experiència visual del visitant i donar-li la possibilitat de degustar l’estètica de l’obra d’art en un entorn natural, a l’aire lliure.

Inauguració ALMA 2019. © LLEIDART

 

Les diferents peces escultòriques monumentals que van inaugurar ALMA el 2019 no dialoguen entre si, sinó amb l’espai sobre el qual reposen. Es tracta d’obres úniques que compondran una col·lecció eclèctica i respectuosa amb les formes i els estils de creació contemporània més variats. Es tracta d’acostar la bellesa i les possibilitats comunicatives de l’art públic, servint-se per aconseguir-ho d’amplis espais verds polivalents.

 

 

ALMA 2019 Parc escultòric. © LLEIDART

ALMA 2019 Parc escultòric. © LLEIDART

 

 

 

El Lloc

 

A la comarca del Segrià, en el límit amb l’Aragó, la vila d’Almacelles –un dels seus municipis més rellevants– es troba situada a la confluència d’una de les xarxes de comunicacions més importants de tot Catalunya, a tan sols 6 quilòmetres de l’aeroport de Lleida i a tocar de l’autovia A-2, que uneix Barcelona amb Saragossa, i de la principal connexió viària cap a Osca i Pamplona, eix principal de desplaçament cap als Pirineus, un dels recursos turístics més preuats i visitats d’Europa.

El Parc Escultòric ALMA és de titularitat municipal i té com a objectiu principal la difusió i el foment d’una de les formes d’expressió artística més espectaculars: l’escultura pública monumental.

Foto Sofía Zúcar. © Ajuntament d’Almacelles.

 

 

Accedeixi al catàleg oficial ALMA 2019 per a conèixer als escultors participants en l’edició 2019 d’ALMA PARC ESCULTÒRIC. Cliqui sobre la portada per a accedir a l’edició digital del catàleg ALMA 2019